Over Honden met een Hobby

Honden met een Hobby is een geregistreerde handelsnaam van kNine begeleiding en advies, dat sinds 2010 bestaat. Sinds dit jaar voer ik ook de naam Honden met een Hobby.

Honden met een Hobby biedt allerlei diensten op het gebied van hondentraining en -gedragstherapie. Ik help je bij het selecteren en aanschaffen van een hond – hetzij een puppy, hetzij een volwassen herplaatshond – en ook bij het opvoeden en de training van je hond tot een fijne metgezel in je leven, een buddy.

Als er toch iets misgaat en je problemen ervaart met het gedrag van je hond, gaan we samen aan de slag om deze problemen op te lossen.

Bij Honden met een Hobby staat de relatie van jou en je hond voorop. Ik focus op het voorkomen van problemen door een combinatie van het verstrekken van goede informatie en praktische adviezen. De informatie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de adviezen zijn veelvuldig getest in de praktijk. Ik zoek altijd naar de best mogelijke toepassing van deze adviezen, waarbij ik het welzijn van zowel de eigenaar als de hond én hun omgeving in de gaten houd.

Bij het trainen van de hond gebruik ik voedsel, markeerwoorden en speeltjes. Beloningen uit het echte leven om gewenst gedrag te bekrachtigen. Ik kijk goed naar wíe de hond is en wát hij belonend vindt. Ook dit natuurlijke gedrag zet ik in. Bij het trainen maken we aan de hond duidelijk wat nodig is en wat we van hem verlangen om hem veilig te houden in deze complexe maatschappij.

Wanneer er problemen zijn ontstaan, kijk ik bij de gedragstherapie naar een aantal zaken om een zo passend mogelijk antwoord te vinden. Ik kijk naar wat het probleem veroorzaakt: wat is de onderliggende motivatie van hond? Daarnaast kijk ik naar mogelijke manieren om dit te managen, het gedrag te veranderen en natuurlijk naar het welzijn van de hond, zijn eigenaar en de omgeving.

Ik ben erin gespecialiseerd om hondeneigenaren goed te begeleiden. Ik hou van dieren, vooral honden, maar ook van de mens als dier Ik wil voor allebei wat betekenen. De inzichten die ik heb en de methodes die ik toepas, zijn gebaseerd op gefundeerde wetenschappelijke basis en praktische vaardigheden. Deze kennis hou ik actueel door continue bijscholing bij de top van deze branche en het lezen van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Mijn trainingsvaardigheden hou ik op peil door altijd te blijven trainen met mijn eigen honden: ik kan iemand anders niet de vaardigheden bijbrengen die ik zelf niet heb. Ik train verschillende disciplines in de hondensport, om mijn klanten zo breed mogelijk te kunnen helpen.

Ik ben doordeweeks open van 9.00 tot 17.00 uur en mijn werkgebied is Utrecht en omgeving – maar bepaalde gedragingen lenen zich er prima voor om op afstand begeleid te worden.

Wil jij weten hoe ik jou en je hond kan helpen? Neem dan contact met mij op.