Verlatingsangst

ALS JE HOND NIET ALLEEN KAN ZIJN

Gaat jouw hond blaffen, janken, huilen, slopen, overgeven, plassen of poepen als je er niet bent? Of zie je op een andere manier dat je hond niet goed alleen kan zijn? Dat kan een behoorlijk probleem zijn. Je wil de deur niet uit en als dat onverhoopt toch moet, gaat je interieur eraan, hebben je buren geen rust en weet je dat je hond het gewoon heel erg zwaar heeft.

Het voelt als een MISSION IMPOSSIBLE … is dit wel op te lossen?

Neem contact op, dan transformeren we deze mission impossible naar een MISSION POSSIBLE, wordt je hond weer blij en krijg jij je vrijheid weer terug.

ALLES GEPROBEERD

Lange wandelingen, eindeloos apporteren, hersenwerken tot je een ons weegt. Stiekem de deur uit, wachten tot hij stil is, streng toespreken. Achterlaten met een flinke kluif, bench-training, hondenradio. Kalmerend hondenhemd, druppels, verstuivers, pilletjes… Maar wat je ook doet, het mag niet baten.

Je dacht dat hij het wel zou ontgroeien en inmiddels krijg je ongevraagd advies met allerlei oordelen. Iedereen in je omgeving denkt het allemaal beter te weten, want zij hebben geen hond met verlatingsangst. 

Wist je dat er een methode is die wel werkt? En dat alles valt of staat met de uitvoering? Nee, het is niet jouw schuld dat je hond verlatingsangst heeft. Meestal hebben andere hondenbaasjes gewoon het geluk aan hun kant en heeft het weinig te maken met hun boerenverstand.

Wat werkt dan wel?

Systematische blootstelling aan alleen-zijn in de tempo van je hond.

Wat heb je daarvoor nodig?

 

Z

Een goed plan op maat, dat dagelijks wordt aangepast aan jouw hond

Z

Je hond goed leren kennen en lezen

Z

Een camera (naast de camera van je telefoon)

Z

(Denken in) mogelijkheden om je hond niet langer alleen te laten dan hij aankan tijdens de opbouwfase

Z

Tijd: na de intake ongeveer een half uur per dag gedurende 4 à 5 dagen per week

Z

Ondersteuning van je omgeving of een professional op dit gebied

Wist je dat het oplossen van verlatingsangst staat of valt met het plan en de juiste uitvoering van dat plan? Omdat ik een gediplomeerd gedragstherapeut ben, gespecialiseerd in verlatingsangst, weet ik precies wat je moet doen om het op te lossen. Je staat je er niet alleen voor! Ik ben je persoonlijke cheerleader en coach.  

 

Klaar om je maatje te helpen en je vrijheid terug te krijgen?

Zou het niet fijn zijn om weer even spontaan de deur uit te kunnen om een boodschapje te doen? Zou het niet fijn zijn je hond met een gerust hart achter te kunnen laten, wetende dat ze niet over haar toeren raakt of in stilte lijdt.  Zou het niet fijn zijn om ten minste een start te maken met een methode die werkt? En met deskundige begeleiding, zodat je het zelf in de vingers krijgt en weer vlot getrokken kan worden als je onverhoopt toch vastloopt? Laat mij je helpen om de eerste stappen te zetten, om door te zetten en door te pakken.

 

Zo Kan ik je helpen

Verlatingsangst?

Je denkt dat je hond niet alleen kan zijn en last heeft van verlatingsangst. Neem dan gerust contact op. In een persoonlijk kennismakingsgesprek vertel je me meer over het probleem waar je tegenaan loopt. Dan maak ik een inschatting hoe we het probleem op kunnen lossen. Je krijgt van mij een aanbod voor een intake en begeleiding.

Op maat oplossingen

Ga je akkoord met mijn voorstel, dan vul je een vragenlijst in en stuur je me alle informatie die ik nodig heb om samen met jou een vliegende start te kunnen maken.

Je staat er niet alleen voor!

Na de intake gaan we aan de slag: 4 à 5 dagen per week. Afhankelijk van je behoeften oefenen we regelmatig samen. We doorlopen de training, bespreken hoe het gaat, waar je tegenaan loopt en hoe dat op te lossen. Iedere dag weet je precies wat je te doen staat, laat je me weten hoe het gaat en krijg je feedback en aansporing van mij. Lekker helder toch?

Ik ben Suzanne Rhebergen,

eigenaar van Honden met een Hobby. Het geweldige aan mijn werk is dat ik bezig kan zijn met mijn grootste hobby, terwijl ik vast kan houden aan de dingen die ik belangrijk vind: groei, kennis, verbinding zoeken/samenwerken en vrijheid. Mijn bedrijf steunt op de pilaren welzijn, wetenschap en praktijk.

Wat mijn klanten in de praktijk vooral zien, is mijn nieuwsgierigheid, creativiteit en analytisch vermogen om hen te helpen problemen te voorkomen of op te lossen. Ik heb een groot inlevingsvermogen in mens en hond en werk gedreven en vasthoudend. Ik leg snel verbanden en kan vlot schakelen.

Het samenwerken met klanten en hun honden neem ik heel serieus, maar ik doe dit wel met de nodige humor.

De training bij Suzanne was super leuk. In een korte periode heb ik veel verschillende hondensporten en training methode leren kennen. En het enthousiaste van de trainster werkt aanstekelijk, zowel voor mijzelf als mijn harige viervoeter. Bij de opdrachten kijkt Suzanne zowel naar de hond als de baas en ze houdt ook rekening met het formaat en de leeftijd van de hond.

Suzanne heeft een zeer uitgebreide kennis over hondengedrag, training methoden, sporten, en fysiologie van de hond.

Françoise van Schie

met hond Zorro

Bram is onze Hollandse herder reu van inmiddels 5 jaar oud. Bram is soms onzeker en kan daardoor ook agressief zijn. Hij loopt gauw vol en heeft moeite dan zijn aandacht bij oefeningen te houden. Op de cursus bij Suzanne leren we hoe we zijn aandacht vast kunnen houden en door positief te zijn en te reageren toch van alles voor elkaar te krijgen. Simpele dingen die helpen om voor Bram en dus ook voor ons de boel wat minder stressvol te laten zijn. Het commando “Feestje” is daar een goed voorbeeld van.

Monique Kokx

met hond Bram

Suzanne is een prettig persoon in de omgang met verstand van zaken en zij weet dit ook goed over te brengen op de cursisten en hun baasjes!

Onze hond beleefde zichtbaar vreugde aan de verschillende oefeningen die gedaan werden, die goed zijn voor zijn conditie, zijn lichaamsbewustwording en de ‘core stability’. Ook wij vonden het erg leuk om eens op een andere manier met Dito bezig te zijn. Wat wij ook als prettig hebben ervaren zijn de kleine groepen waarin gewerkt wordt, zodat er voldoende aandacht is voor zowel hond als baas.

Erwin en Natascha Kraaijmaat

met hond Dito