Vuurwerkangst bij honden

Je wilt je hond graag helpen met zijn angst voor vuurwerk. Hopen dat hij er zelf overheen groeit werkt niet. Wachten op een algeheel vuurwerkverbod lijkt evenmin een oplossing, vooral omdat vuurwerk niet alleen met Oud en Nieuw wordt afgestoken. Het kan soms behoorlijk ontmoedigend zijn, toch? Maar maak je geen zorgen, want je kunt je hond wel helpen? Op deze pagina verzamel ik handige tips en informatie waarmee je aan de slag kunt om je trouwe viervoeter te helpen. Tevens houd ik online Q&A sessies waarvoor je je kunt aanmelden, over vuurwerkangt zodat jij je hond optimaal kunt helpen. 

Wil jij weten wat de beste tips zijn om je hond te helpen? Op 18 en 25 november 2023 bied ik online een live Q & A sessie aan tegen een kleine vergoeding. Je kunt vooraf je vragen indienen. Er is beperkt plaats, dus meld je snel aan!

Hond bang voor onweer

Wil jij weten hoe je angst voor onweer en vuurwerk in je hond kunt verminderen? Lees dan dit artikel van Patricia McConnell, zij gebruikt in dit artikel onweer als voorbeeld, maar ditzelfde gaat op voor vuurwerk. https://hondenmeteenhobby.nl/het-verminderen-van-angst-in-honden/

Hoe verander je de emotie van je hond bij angst voor vuurwerk? In een proces genaamd Counterconditionering kan je de emotie van je hond veranderen.

Let op! Volgorde maakt uit!

Click op de foto voor een visuele uitleg gemaakt door

Lili Chin van Doggdrawings.