Werk met mij

Je  staat er niet alleen voor!

Via een persoonlijk kennismakingsgesprek vertel je me meer over het probleem wat je ervaart met je hond. Aan de hand van wat je vertelt maak ik een inschatting van hoe we verder gaan om het probleem op te lossen. Tijdens dit gesprek vind ik het niet alleen belangrijk dat je me vertelt van het probleem wat je ervaart met je hond, maar vind ik het minstens zo belangrijk dat wij een click hebben.

Als het clickt…

maak ik een op maat aanbod voor een gedragsbegeleidingstraject. Dit behelst meestal eerst het invullen van een uitgebreide vragenlijst, een in diepte intake waar we het probleem goed in kaart brengen en een start maken aan het oplossen van het probleem. Om te vervolgen en door te pakken met een aantal 1-1 consulten en tussentijds contact.

Hoe ziet het er uit?

Afhangende van het probleem zullen we elkaar live zien, maar online behoren ook tot de mogelijkheden, omdat sommige problemen beter zonder mijn fysieke aanwezigheid aangepakt kunnen worden. Om grip te krijgen op hondengedrag zullen we moeten beginnen met begrip. Begrip van het probleem, begrip voor de hond, jullie persoonlijke omstandigheden en waarom je hond zich zo gedraagt. Pas als er begrip is weten we welke weg we zullen bewandelen om het beter te maken en zullen we ook beter weten wat de kans op verandering is. Op dat moment kunnen we onze energie stoppen in waar jij en je hond het meeste profijt van zullen hebben.

Hoe verder?

Tijdens onze afspraken zal ik dingen uitleggen, zullen we dingen in de omgeving en de omgang met de hond veranderen, trainen we de nodige vaardigheden voor hond en mens, en werken we aan het veranderen van emoties waar zij een rol spelen in het ongewenst gedrag. Soms is hulp van een dierenarts of andere dierenprofessional nodig om verder te komen. Uitslagen of resultaten daarvan moeten we soms afwachten voordat we weer verder kunnen. Dit heeft invloed op hoe lang we uiteindelijk bezig zijn in doorlooptijd.

 Tussen de afspraken ga je aan de slag met wat we zijn begonnen en sta ik je bij via allerlei media om tussentijdse vragen te beantwoorden, filmpjes van je vordering te bekijken en feedback te geven. De diepte en breedte in doen we in de een-een sessies, maar ik wil niet dat je in de tussentijd het gevoel hebt dat je er alleen voor staat en ik geef je graag feedback waar nodig.

Na dit gelezen te hebben merk je misschien hoe moeilijk het is een voorspelling te maken van hoe het voor jou en je hond zal verlopen. En als het een beetje duizelt, lees dan niet verder en maak gewoon een kennismakingsgesprek, dan leg ik het je met alle liefde uit.  

Je staat er niet alleen voor!

Net als alle honden zijn alle mensen uniek. Gelukkig vind ik niet alleen honden leuk maar ook mensen 😊 Ik stem zoveel mogelijk af op jouw frequentie. Hoe je leeft, hoe je leert, wat je leuk en minder leuk vindt heeft allemaal invloed op de uiteindelijke oplossing van het probleem. Dit betekent niet dat alles openstaat aan mogelijkheden, want we hebben je hond om rekening mee te houden. Zijn wezen en welzijn heeft bij mij prioriteit.